egen företagare

Egen företagare i snickarbranschen: Min resa som snickare

Hej! Jag heter Dennis och är en snickare som driver mitt eget snickarföretag. Jag tänkte berätta lite om min resa och dela med mig av mina erfarenheter om att vara egen företagare. Så följ med på en tur i snickarvärlden!

egen företagare

Hur jag blev en egen företagare

Allt började när jag var liten, ungefär sju år gammal. Jag tyckte det var roligt att bygga saker tillsammans med min pappa, som var en duktig hantverkare. När jag blev äldre tänkte jag “tänk om jag kan göra det här som mitt jobb?”. Så jag började studera snickeri, arbetade sedan några år som anställd för att få ihop mina lärlingstimmar och erfarenhet, och inte långt därefter startade jag min firma och blev egen företagare.

Sjukt kul, men inte alltid sjukt lätt

Det är visserligen fantastiskt att vara sin egen chef när man är egen företagare, men det finns en hel del att tänka på när man driver eget. Som att hantera ekonomin och ta hand om administration och sådant. Men jag har lärt mig att man måste vara mångsidig och kunna hantera olika uppgifter för att lyckas.

Nöjda kunder är avgörande

En viktig lärdom för mig som egen företagare är att kunderna är det viktigaste. Man måste vara professionell och göra ett utmärkt jobb, annars får man inga fler uppdrag, och då går företaget åt skogen. Men om man är skicklig, gör ett bra jobb och gör kunderna nöjda så behåller man dem och ryktet om ett bra snickarföretag sprider sig.

Kollegor i branschen

Det finns en hel del andra hantverkare där ute, snickare, målare, rörläggare, elektriker och många fler! Många gånger vistas man på samma bygge där alla ska samarbeta och jobba ihop och där alla gör sin del i bygget för att det ska lyckas.

Vill du anlita professionella hantverkare för ditt nästa projekt och du bor i Skaraborgstrakten så finns det flera snickare i Skövde som kan hjälpa dig att förverkliga din vision!

Rätt verktyg gör skillnad

En annan sak jag har lärt mig är att det underlättar att ha rätt verktyg för att göra jobbet. Och när man har dem, känns det som att man har förmågan att åstadkomma det omöjliga! Som när jag köpte min första skruvdragare, då kändes det som att jag var ostoppbar!

Läsvärd blogg med liknande artiklar: https://coollibrarian.com/

Drömmar och framtidsplaner

Jag har många drömmar för framtiden, inte bara att driva mitt företag som egen företagare, jag vill också bygga ett eget hus från grunden eller att starta en snickarskola för barn. Vem vet, kanske en dag blir det verklighet? Men tills dess ska jag fortsätta kämpa på och göra mitt bästa för att vara duktig på mitt jobb och driva mitt snickarföretag.

Tips och tricks för att lyckas

Om du också drömmer om att starta eget och bli en snickare, eller vilket jobb som helst, så kommer här några tips och tricks som jag har lärt mig på vägen:

  1. Skaffa dig en bra utbildning och erfarenhet. Du måste veta vad du gör för att kunna göra ett bra jobb och få kunderna att lita på dig.
  2. Var beredd på att jobba hårt. Att driva eget är inte alltid en dans på rosor, men om du är villig att lägga ner tid och energi så kommer du att lyckas.
  3. Skaffa rätt verktyg. Du måste ha bra grejer för att göra jobbet, annars blir det bara pannkaka av alltihop.
  4. Var schysst mot dina kunder och kollegor. Det är viktigt att vara trevlig och professionell, så att folk gillar dig och vill anlita dig igen.
  5. Dröm stort och sikta högt. Om du tror på dig själv och dina drömmar så kommer du att nå långt.

Det var allt från mig för den här gången! Hoppas ni har fått lite inspiration och kanske några idéer om hur ni själva kan bli egen företagare och snickare. Lycka till på er resa och kom ihåg att ingenting är omöjligt om man bara kämpar på!

Acci

Vill du utforska fler relaterade artiklar? Kolla in den här bloggen: https://feedbando.com/

Similar Posts